Vyjádření jedné učitelky
Dobrý den všem,
až doteď jsem netušila, že nějaké Fórum rodičů vůbec existuje. Ale před nedávnem jsem viděla Vaši mluvčí v televizi Prima a ač se na podobných fórech nikdy nevyjadřuji, rozhodla jsem se učinit výjimku.
Jak jsem pochopila, rodiče trpící úzkostmi a dalšími psychickými problémy, si nechávají své děti doma (i přesto, že již jejich ratolesti do školy chodit mohou) a rádi by, aby učitelé vyučovali po prezenční výuce ještě jejich děti distančně. Dokud byla povinná on-line výuka, učila jsem přes MS Teams i WA, jak nejlépe jsem mohla a uměla. Ale nyní děti z 1. a 2. roč. už do školy chodit mohou (z 22 mi jich přišlo 21, nedorazil jeden žák, jehož rodiče mají výše uvedené psychické potíže) a já se jim plně věnuji, často nad rámec svých povinností. Ale proč bych se měla ve svém volném čase (mám také svoji rodinu a své děti) zabývat někým, kdo svévolně nechodí do školy a vyhýbá se plnění povinné školní docházky? (Osobně si myslím, že taková rodina by se měla spíše nahlásit OSPODu.)
Pokud tady jeden "rozumný a zodpovědný" rodič mluví o zabíjení dětí, mohu se tomu opravdu jen smát. Věřte, že nás "pomatených" učitelů, kteří učíme rádi (prezenčně, neboť distanční výuka je pouze "z nouze ctnost" a nikdy přímou výuku nenahradí), je naprostá většina.
Hezký den všem přeje JN